Beltéri megoládsok

Ez egy izgalmas lehetőség, hiszen lakhelyünk belső falait a színezésen kívül a felület struktúrájának megváltoztatásával is egyedivé tehetjük. Ha a glettelés helyett színezővakolatot választunk, érdekes textúrák közül válogathatunk, így akár rusztikus vagy vintázs hangulatú beltereket is kialakíthatunk.

A belső helyiségekre is érvényes, hogyha a lábazati rész nagyobb igénybevételnek van kitéve, akkor lábazati díszítővakolatot használjunk. Egy iskola vagy egy forgalmas közintézmény folyosóján ez mindenképpen indokolt lehet.

A vakolatok mellett szobáink kívánt atmoszféráját beltéri festékekkel is megteremthetjük. A különböző színek másként hatnak ránk, gyakorlatilag az összes árnyalatnak megvannak a mérhető és kevésbé mérhető élettani hatásai. Az intenzív tónusok például serkentik a vérkeringést és inspirációra ösztönöznek, a türkiz növeli a kreativitást, a sárga pedig elősegíti a mentális aktivitást. A halvány szürkéskék azért érdekes, mert segítségével optikailag növelhetjük meg a szűkösebb helyiségek méretét.

Ha megálmodtuk a belső terek színharmóniáját, a Cemix többféle megoldást kínál a megvalósításra.